juli 2020, Aankondigingen

Het Nationaal Kosten Onderzoek

Wij zijn trots te kunnen mededelen dat vele van onze klanten en relaties het Nationaal Kosten Onderzoek Beleggen 2020 positief hebben ontvangen! 

1.900 miljard Euro – 10 miljoen Nederlanders – Het kostenoverzicht 

Het Nationaal Kosten Onderzoek Beleggen 2020  van DEAL Consultancy en AF Advisors bevat de resultaten van een omvangrijk kostenonderzoek waarin 70 van de meest toonaangevende aanbieders van beleggingsdiensten zijn meegenomen. Samen beheren deze aanbieders meer dan 1.900 miljard euro aan belegd vermogen en hebben ze ruim 10 miljoen direct en indirect beleggende Nederlanders als klant! Met cijfers, ranglijsten en een uitleg over kostenstructuren levert het Nationaal Kosten Onderzoek Beleggen een bijdrage aan kostentransparantie in de beleggingsindustrie.  

Thema’s met impact – Vermogensrendementsheffing op de schop 

Naast de aansprekende rankings en charts is dit een uitgelezen plek om aan de hand van data de financiële sector, de politiek en de maatschappij te prikkelen met specifieke onderwerpen en thema’s. In deze eerste editie hebben we laten zien dat beleggen met een voorzichtig profiel waarschijnlijk niet meer lonend zal zijn bij het toepassen van de voorgestelde nieuwe vorm van vermogensrendementsheffing. Dit zou kunnen leiden tot ongewenste prikkels om meer te gaan sparen of om juist het hogere risicosegment op te zoeken. Dit signaal is ook vanuit de AFM gecommuniceerd en het voorstel is nu ook gelukkig inmiddels door de politiek van tafel gehaald. 

Jaarlijks rapport 

Om goed inzicht te kunnen bieden is het niet alleen van belang om een analyse op een bepaald moment te doen, maar ook om die te herhalen en zo de trends weer te geven. Daarom zijn AF Advisors en DEAL Consultancy van plan om het onderzoek elk jaar uit te voeren en het rapport jaarlijks te gaan publiceren. 

december 2021
AF Advisors’ annual review of the Dutch investment management industry 2021
november 2021
Whitepaper corporatieleningen