De financiële sector krijgt een belangrijke rol in het behalen van de doelstellingen van het akkoord van Parijs en de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.
In 2018 heeft de Europese Commissie tien acties voor de financiële sector opgesteld. Deze acties monden uit in verschillende nieuwe wetten en wetswijzigingen. De hele sector krijgt met de gevolgen hiervan te maken. Vanaf 2021 treden de belangrijkste regels in werking.

Een integrale benadering van de verschillende wetten is essentieel. Als nu de verkeerde keuzes worden gemaakt wordt dat later als alle transparantievereisten in werking treden zichtbaar.
Vermogensbeheerders dienen dus tijdig te bedenken hoe keuzes met betrekking tot de ene wetgeving later zullen uitpakken met betrekking tot andere verplichtingen.

De wetten zijn met elkaar verweven.

De ervaring van AF Advisors met strategische, operationele en productbeheer processen brengt een goede positionering om vermogensbeheerders efficiënt te helpen bij de implementatie. AF Advisors is betrokken bij de implementatie van de vereisten bij meerdere partijen.

Diensten:

  • Impact assessment & projectmanagement
  • Juridisch advies
  • Product management & positionering
  • Beleggingsbeleid & strategie

Contact:
Ernst de Klerk – Director – e.de.klerk@af-advisors.nl
Anne Kuijken – Consultant – a.kuijken@af-advisors.nl

Credentials

  • Diverse vermogensbeheerders geassisteerd bij projecten gericht op het behalen van volledige SFDR compliance