September 2021, Publication

Beleggen in private debt

De ontwikkelingen op de financiƫle markten hebben gezorgd voor een behoefte aan verdere diversificatie in rendement en risico bij institutionele beleggers. In het huidige investeringsklimaat, waar naast de reguliere eisen aan rendement en risico ook duurzaamheidseisen worden gesteld aan (schuld)investeringen, biedt private debt interessante mogelijkheden.

In de paper geeft AF Advisors, in samenwerking met NN Investment Partners, inzicht in de mogelijkheden om buiten de publieke markten te investeren in leningen. De paper beschrijft hoe groot en breed het domein van private debt is, bestaande uit meerdere sectoren en een groot aantal subcategorieƫn.

De paper

Het universum van mogelijke private debt beleggingen is in deze paper overzichtelijk weergegeven, de toegevoegde waarde in de beleggingsportefeuille is beschreven en er is uitgelegd waarom private debt steeds populairder wordt bij institutionele beleggers. De verschillen tussen public en private debt beleggingen zijn weergeven en tot slot zijn belangrijke inzichten vanuit zowel het perspectief van een private debt manager als een institutionele belegger gedeeld.

Het rapport is beschikbaar op aanvraag.

Contact:

Martine Vissers | Partner | m.vissers@af-advisors.nl

Ronald Verhagen | Consultant | r.verhagen@af-advisors.nl

January 2022
Pensioenfonds moet keuzes maken voor operationele inrichting
December 2021
2021 als voorbode van wat de Nederlandse beleggingsindustrie te wachten staat